Design Feast στο Mãos, το εστιατόριο στο Blue Mountain School, Λονδίνο

3
Design Feast στο Mãos, το εστιατόριο στο Blue Mountain School, Λονδίνο

Ανοίγει ξανά αυτόν τον μήνα: Mãos, το εστιατόριο στο Blue Mountain School, ένα σπάνιο κέντρο τέχνης, χειροτεχνίας και μόδας στο Shoreditch του Λονδίνου. Το επισκεφτήκαμε το 2018 όταν έκανε το ντεμπούτο της η εξαώροφη βιτρίνα. Σήμερα, επιστρέφουμε για μια νέα ματιά στις δύο τραπεζαρίες, η καθεμία γεμάτη με σχεδιαστικές ιδέες που θα θέλαμε να δανειστούμε—ή απλώς να τις κοιτάξουμε.

Σχολείο Blue Mountain πήρε το όνομα και τη στάση του από τη διάσημη πειραματική σχολή τέχνης Black Mountain College της Βόρειας Καρολίνας που άκμασε τη δεκαετία του ’30 και του ’40. Είναι το τελευταίο έργο από το δημιουργικό ζευγάρι Christie και James Brown (δείτε το εξίσου εντυπωσιακό New Road Residence στο Whitechapel, ένα γεωργιανό αρχοντικό προς ενοικίαση). Για τον Mãos, επιστράτευσαν τον νεαρό, πειραματικό σεφ Edoardo Pellicano και τον Αμερικανό σχεδιαστή jack-of-many-trades Tyler Hays από το BDDW για να δημιουργήσουν μια εμπειρία που ξεχωρίζει σε κάθε επίπεδο. Ελάτε μαζί μας για μια ματιά.

Η φωτογραφία είναι ευγενική προσφορά του Blue Mountain School.

το εστιατόριο σχεδιάστηκε από τους browns σε συνεργασία με τους 6a architects w 9
Πάνω: Το εστιατόριο σχεδιάστηκε από τους Browns σε συνεργασία με 6α αρχιτέκτονες που ενορχήστρωσε τη μετατροπή όλου του κτιρίου. Η κύρια τραπεζαρία έχει τοίχους από ακατέργαστο γύψο «απλωμένοι κατά προσέγγιση με το χέρι, αντί να επιπλέουν ομαλά», προσδιορίζει ο επικεφαλής αρχιτέκτονας Owen Watson. «Σε αντίθεση με τον λευκό σοβά στις Ηνωμένες Πολιτείες ή την ηπειρωτική Ευρώπη, ο βρετανικός σοβάς είναι φυσικά ροζ». (Δείτε ένα άλλο έργο του Λονδίνου με ροζ γύψο εδώ.)

Υπάρχει ένα κάθισμα τη βραδιά για το πολύ 16 άτομα που αντιμετωπίζονται ως καλεσμένοι σε δείπνο από τον σεφ Pellicano και την ομάδα του. Αρχικά επιπλωμένο με ένα ενιαίο κοινόχρηστο τραπέζι (δείτε το Πριν εδώ), το κύριο δωμάτιο έχει τώρα μικρά τραπέζια που μπορούν να απέχουν μεταξύ τους. ο Καρέκλες Windsor με απανθρακωμένη χτένα είναι του αγαπημένου των Remodelista Christopher Howe.

ένα μοναχικό εστιατόριο παίρνει μια θέση στο νησί.  το μενού παραμένει ανοιχτό και παρουσιάζεται 10
Πάνω: Ένα μοναχικό εστιατόριο παίρνει θέση στο νησί. Το μενού μένει κρυφό και παρουσιάζεται στο τέλος του γεύματος. η μαγειρική είναι πορτογαλικής και ιαπωνικής έμπνευσης και αποτελείται από πολλά μικρά μαθήματα. Οι σπιτικές ζυμώσεις, οι κονσέρβες και οι «ζωντανοί χυμοί» είναι μια σπεσιαλιτέ. Δεκαοκτώ μήνες μετά το άνοιγμα, ο Mãos κέρδισε ένα αστέρι Michelin.
τα τραπέζια και οι πάγκοι είναι σχέδια 6α που κατασκευάστηκαν στο σχολείο μπλε βουνού&#8 11
Πάνω: Τα τραπέζια και οι πάγκοι είναι σχέδια 6α που κατασκευάστηκαν στο δικό του ξυλουργείο της Blue Mountain School. Το κεραμικό επιτραπέζιο φωτιστικό είναι του Tyler Hays του BDDW, ο οποίος δείχνει τη δουλειά του μόνο στη ναυαρχίδα του στη Νέα Υόρκη και στο φυλάκιο του Lostine του Όρεγκον. ένας μικρός χώρος στο Μιλάνο. και στο Blue Mountain School.
Ο Τάιλερ Χέις επέστρεψε τον χώρο του σεφ στο τραπέζι με το χαρακτηριστικό χέρι του pai 12
Επάνω: Ο Tyler Hays επένδυσε τον χώρο του Chef’s Table με τα επώνυμα πλακάκια του ζωγραφισμένα στο χέρι στους τοίχους και το πάτωμα, όλα φτιαγμένα στο στούντιο κεραμικής του στη Φιλαδέλφεια. Έχει θέα στην κουζίνα με γυάλινη πόρτα και είναι διαθέσιμο μόνο για ιδιωτικά γκρουπ.
η τραπεζαρία με ζωντανή πλάκα καρυδιάς και οι δερμάτινες τετράγωνες καρέκλες επισκεπτών 13
Πάνω: Η ζωντανή άκρη Τραπεζαρία από πλάκα καρυδιάς και δερμάτινο φινίρισμα Τετράγωνες καρέκλες επισκεπτών είναι επίσης σχέδια Hays από την BDDW, όπως και οι στάμνες και τα ποτήρια στα ράφια. Δείτε περισσότερα εδώ και εδώ.

Χέρια ανοίγει ξανά στις 19 Μαΐου και τώρα δέχεται κρατήσεις.

Περισσότερη έμπνευση από γύψο και πλακάκια:

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar