το ονειρεμένο καταφύγιο ενός μονογονέα από το Studio Classico

3
το ονειρεμένο καταφύγιο ενός μονογονέα από το Studio Classico

Φανταστείτε ένα επιπλέον δωμάτιο να είναι διαθέσιμο στο σπίτι σας; Ο ιδιοκτήτης αυτού του μικρού καταφυγίου είναι ένας ανύπαντρος πατέρας που ζει με τον έφηβο γιο του και τη 10χρονη κόρη του στο 19ο του Παρισιού σε μια πολυκατοικία από τούβλα αρ ντεκό. Όταν το μεγάλο στούντιο στον επάνω όροφο έγινε διαθέσιμο, αυτός και η μόνη άλλη οικογένεια που ζούσε στο μικρό κτίριο μπήκαν μαζί σε αυτό και χώρισαν τον χώρο.

Ο μπαμπάς οραματίστηκε το μισό του ως ένα υπνοδωμάτιο/γραφείο στο σπίτι με ένα πολυτελές μπάνιο – μια μετατροπή που απαιτούσε αρκετή δουλειά. Έχοντας θαυμάσει την πρόσφατη ανακαίνιση διαμερισμάτων του φίλου του Στίβεν Ο‘ Σάλιβαν – βλέπε Order and Pattern in a Spirited Paris Remodel by Two Young Architects – ήξερε ποιον να επιστρατεύσει. Οι αρχιτέκτονες Suleïma Ben Achour και Antoine Lallement αποτελούν μαζί Κλασική Μελέτη, μια νέα εταιρεία με έδρα το Παρίσι, όπου ζει η Suleïma, και τη Μασσαλία, όπου ζει ο Antoine—οι δύο είναι απόφοιτοι του 2016 της École Nationale d’Architecture de Paris la Villette και έχουν κατακτήσει την τέχνη της ψηφιακής συνεργασίας. Ελάτε μαζί μας για μια περιήγηση στο καταφύγιο που δημιούργησαν για αυτόν τον πολύ τυχερό γονέα λίγο πριν από τη ζωή του lockdown.

Φωτογραφία από τον Marvin Leuvrey και τη Charlotte Robin, ευγενική προσφορά του Κλασική Μελέτη (@studio_classico).

η εγκατάσταση είναι μια σκάλα μακριά από το duplex που μοιράζεται ο πατέρας με τα δύο ki 9 του
Επάνω: Η εγκατάσταση είναι μια σκάλα μακριά από το duplex που μοιράζεται ο πατέρας με τα δύο παιδιά του. Η εντολή των αρχιτεκτόνων ήταν να τοποθετήσουν ένα υπνοδωμάτιο με χώρο εργασίας και δωμάτιο-ντουλάπα, καθώς και ένα μπάνιο με ντους και πλυντήριο ρούχων στο μισό του διαμερίσματος των 215 τετραγωνικών ποδιών του πελάτη τους (κάντε κύλιση μέχρι το τέλος για μια φωτογραφία Πριν) .

Τα κλινοσκεπάσματα είναι από τη Merci και οι vintage απλίκες τοίχου Gaetano Sciolari βρέθηκαν στο eBay. Οι διακόπτες φώτων με κουμπιά είναι της Modelec.

προσαρμοσμένη ελαιοτριβεία από ξύλο ipe σε σκούρο λαδωμένο φινίρισμα δίνει στο χώρο ένα κουτί κοσμημάτων 10
Επάνω: Προσαρμοσμένη κατεργασία από ξύλο ipe σε φινίρισμα με σκούρο λάδι δίνει στο χώρο μια αίσθηση κοσμήματος. Η ιδέα, λένε οι αρχιτέκτονες, «ήταν να δημιουργηθεί ένα υπνοδωμάτιο-μπάνιο-σουίτα γκαρνταρόμπας με τον τρόπο ενός δωματίου ξενοδοχείου». Το παρκέ δάπεδο είναι η μόνη πρωτότυπη λεπτομέρεια, πρόσφατα λειασμένο και φινιρισμένο.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar