Συμβουλές ειδικών: Μονόχρωμο για τον μινιμαλιστή (και τον μαξιμαλιστή)

4
Συμβουλές ειδικών: Μονόχρωμο για τον μινιμαλιστή (και τον μαξιμαλιστή)

Αυτόν τον μήνα, η Βρετανίδα στυλίστρια εσωτερικών χώρων Hilary Robertson με έδρα το Μπρούκλιν κυκλοφορεί με το τελευταίο της βιβλίο, Μονόχρωμο Σπίτι, εμπνευσμένη από τους σκανδιναβικούς πίνακες Pinterest που ανακάλυψε αφού έψαξε βαθιά στα σκανδιναβικά ιστολόγια και παρατήρησε μια φρεσκάδα στη διαχρονική γοητεία του μονοχρωματικού σπιτιού. Της ζητήσαμε να μοιραστεί τις γνώσεις της.

Φωτογραφία από Πία Ούλιν από Μονόχρωμο Σπίτι, Κομψοί Εσωτερικοί Χώροι σε μαύρο και άσπρο (δείτε παρακάτω για λεπτομέρειες).

Μεταποιώ: Θα περιγράφατε το δικό σας σπίτι ως μονόχρωμο;
Χίλαρι Ρόμπερτσον: Είναι αρκετά μονόχρωμο, αλλά δεν μπορώ να αντισταθώ σε λίγο χρώμα. Μου αρέσουν τα τριτογενή ροζ και ταμπ σε διαφορετικές αποχρώσεις και εντάσεις γιατί προσθέτουν βάθος στο δωμάτιο.

Συμβουλές ειδικών Μονόχρωμο για το μινιμαλιστικό και μαξιμαλιστικό πορτρέτο 3

Επάνω: Έπιπλα σε απαλές αποχρώσεις στο παριζιάνικο διαμέρισμα του αρχιτέκτονα Joseph Dirand, το οποίο έχει τοίχους φινιρισμένους με σοβά marmorino από μαρμαρόσκονη και ασβέστη στόκο.

RM: Πώς προσεγγίζετε έναν νέο χώρο και αποφασίζετε για μια κατεύθυνση;

HR: Εξαρτάται από τον προσανατολισμό του δωματίου και το φως. Κάθε φορά που μετακομίζω σε έναν νέο χώρο, μου αρέσει να πλένω τους τοίχους και τα δάπεδα με μια λευκή μπογιά, μετά να στέκομαι πίσω και να βλέπω τι κάνει το φως. Είναι ο λιγότερο δαπανηρός τρόπος προσέγγισης ενός χώρου. Νομίζω ότι αυτό προέρχεται από το να είσαι στυλίστας και να δουλεύεις σε ολόλευκα στούντιο.

Συμβουλές ειδικών Μονόχρωμο για το μινιμαλιστικό και μαξιμαλιστικό πορτρέτο 4

Επάνω: Το σπίτι mews του Parashkev Nachev στο Λονδίνο διαθέτει τοίχους από τούβλα βαμμένους σε μαύρο μελάνι.

RM: Πότε θα πάτε με ένα σκούρο χρώμα;
HR: Το θέμα είναι πραγματικά τι είδους άνθρωπος είσαι. Νευροεπιστήμονας και νευρολόγος Parashkev Nachev [his space is featured in the Night Owl chapter] ζει σε ένα εντελώς σκουρόχρωμο διαμέρισμα – ένα πρασινωπό μαύρο. Φυσικά, δεν είναι ποτέ εκεί τη μέρα. γι ‚αυτόν, είναι μια νυχτερινή υποχώρηση, επομένως λειτουργεί καλά γι ‚αυτόν. Μου αρέσει να τα κάνω όλα σκοτεινά, αλλά εξαρτάται από τον χώρο. Το μεσαίο δωμάτιο στην καφετιά μου πέτρα δεν παίρνει πολύ φως και το να το βάψω λευκό δεν βοήθησε. Αντ ‚αυτού, πήγα για ένα μαύρο χρώμα μαυροπίνακα και χρησιμοποίησα πολύ καλό φωτισμό. Το σκοτάδι λειτουργεί λόγω της έλλειψης φυσικού φωτός.

RM: Παίζει ρόλο η ψυχολογία με το χρώμα;
HR: Οι άνθρωποι είναι πολύ διαφορετικοί και ενώ μερικοί άνθρωποι χαίρονται που βρίσκονται στο σκοτάδι, άλλοι θέλουν ένα φωτεινό δωμάτιο που θα δίνει ενέργεια. Οι άνθρωποι είναι ευαίσθητοι στο φως και οδηγούνται συναισθηματικά από το χρώμα, επομένως εξαρτάται πραγματικά από το άτομο και τον χώρο.

Συμβουλές ειδικών Μονόχρωμο για το μινιμαλιστικό και μαξιμαλιστικό πορτρέτο 5

Επάνω: Μια ασπρόμαυρη κουζίνα στη Λυών, σχεδιασμένη από τους Stephane Garotin και Pierre Emmanuel Martin της Maison Hand, διαθέτει γυαλιστερά μαύρα πλακάκια και τοίχους από πικρή σοκολάτα.

RM: Πώς δουλεύετε με ένα μόνο χρώμα όταν σχεδιάζετε έναν μονόχρωμο χώρο;
HR: Εάν μένετε σε ένα χρώμα, μπορείτε να προσθέσετε στρώματα με υφές, σχέδια και κομμάτια από διαφορετικές περιόδους. Υπάρχουν επίσης πολλές αποχρώσεις μέσα στο ίδιο το χρώμα. Εάν εργάζεστε με μαύρο, μπορεί να είναι πρασινωπή απόχρωση ή αληθινό μαύρο, αλλά μπορείτε να παίξετε με αυτούς τους τόνους. Το μαύρο μπορεί να είναι ένα πολύ ξεκούραστο χρώμα.

Συμβουλές ειδικών Μονόχρωμο για το μινιμαλιστικό και μαξιμαλιστικό πορτρέτο 6

Πάνω: Η κουζίνα του Jonas Bjerre-Poulsen –συνεργάτη της εταιρείας Norm architects της Κοπεγχάγης– είναι ένα μάθημα πρακτικού μινιμαλισμού με τα αδιάκοσμα λευκά ντουλάπια και τον ανακυκλωμένο πάγκο παρκέ από λευκασμένο ψαροκόκκαλο.

RM: Ανέφερες μια μονόχρωμη παλέτα που μοιάζει με το no makeup look. Τι εννοείς?
HR: Είναι όλα σχετικά με τη λεπτότητα και την ποιότητα του δοχείου. Το Norm house είναι ένα τέλειο παράδειγμα αυτού, όπου έχετε καλά κόκκαλα και υπέροχο σκηνικό: Έχει χυτά δάπεδα από σκυρόδεμα, λευκούς τοίχους και πολλές λεπτομέρειες εποχής – κάτι που ενοποιείται με τη μονόχρωμη παλέτα.

Συμβουλές ειδικών Μονόχρωμο για το μινιμαλιστικό και μαξιμαλιστικό πορτρέτο 7

Επάνω: Το προσωρινό σπίτι της σχεδιάστριας και στυλίστριας Annaleena Leino Karlsson, η οποία πήρε ένα εξοχικό σπίτι της δεκαετίας του 1970 και, με κολλήματα λευκής μπογιάς, δημιούργησε έναν ολόλευκο καμβά με γραφικές μαύρες πινελιές.

RM: Είναι πιο ακριβή πρόταση μια μονόχρωμη παλέτα;

HR: Όχι, μπορεί να πάει ψηλά και χαμηλά. Το σπίτι της Annaleena είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα. Είναι ένας νοικιασμένος προσωρινός χώρος όπου σκέπασε τα πατώματα με ινοσανίδες και τα έβαψε λευκά και μετά έφερε μερικά έπιπλα Ikea. Είναι ένα καλό παράδειγμα του πώς να δουλεύεις με ασυμβίβαστα συστατικά. Η μονοχρωμία ως στρατηγική είναι αρκετά ευέλικτη και μπορεί να είναι αρκετά επιεική.

RM: Ορίζετε το γκρι ως «ενδιάμεσο έδαφος». Μπορείτε να συζητήσετε τα πλεονεκτήματά του;

HR: Έχεις πολλές επιλογές με το γκρι. Προτιμώ τα ζεστά με καφέ, πράσινο και βιολετί τόνους από τα πιο γαλάζια, ψυχρότερα που μπορούν να γίνουν λίγο θεσμικά. Το σκούρο γκρι είναι υπέροχο με παλιά πράγματα, καθώς είναι συγχωρητικό και τα κάνει να φαίνονται όμορφα. Πολλοί έμποροι αντίκες αγαπούν ένα γκρι Gustavian καθώς είναι πιο απαλό φόντο για πατιναρισμένα κομμάτια και έχει μια μοντέρνα σχέση.

Συμβουλές ειδικών Μονόχρωμο για το μινιμαλιστικό και μαξιμαλιστικό πορτρέτο 8

Πάνω: Μια συλλογή από έργα τέχνης και λευκά κεραμικά επισημαίνονται στον σκοτεινό τοίχο του σπιτιού που σχεδιάστηκε από την Maison Hand.

RM: Συμβουλές για την εμφάνιση αντικειμένων σε μονόχρωμο εσωτερικό;
HR: Μπορείτε να κάνετε κάτι πραγματικά ενδιαφέρον ομαδοποιώντας πολλά διαφορετικά αντικείμενα σε ένα χρώμα. Αφορά λιγότερο τα αντικείμενα –μπορεί να είναι αρκετά συνηθισμένα– αλλά περισσότερο για να φτιάξεις κάτι γλυπτό με αυτό που τραβάς μαζί. το σύνολο είναι μεγαλύτερο από τα μέρη του. Είναι τόσο απλό όσο να πάρεις μερικά φτηνά λευκά βάζα ή γυάλινα μπουκάλια από την Ikea και να φτιάξεις ένα σχήμα από αυτό. Σε αυτή την περίπτωση το σύνολο είναι πιο σημαντικό από το μεμονωμένο κομμάτι.

Ένα μονόχρωμο περιβάλλον γίνεται πιο ενδιαφέρον όταν παίζετε με την κλίμακα. Με ένα ολόλευκο δωμάτιο μπορείτε να πάρετε κάτι πολύ μεγάλο και να το βάψετε λευκό ή να το διατηρήσετε μαύρο και θα κάνει τα πράγματα ενδιαφέροντα. Μόλις το έκανα αυτό για έναν πελάτη με λάστιχο, το οποίο έβαψα λευκό και κρέμασα από το ταβάνι σε ένα χοντρό σχοινί για να κάνω μια κούνια. Η προσθήκη ενός σχήματος μεγάλης κλίμακας που επιπλέει στο διάστημα ήταν διασκεδαστική και έδωσε στο δωμάτιο ένα κομβικό σημείο.

Συμβουλές ειδικών Μονόχρωμο για το μινιμαλιστικό και μαξιμαλιστικό πορτρέτο 9

Πάνω από: Μονόχρωμο Σπίτι με Χίλαρι Ρόμπερτσον, που εκδόθηκε από την Ryland Peters & Small, κυκλοφορεί στις 15 Απριλίου. μπορεί να παραγγελθεί εκ των προτέρων από τον εκδότη για 35 $. Εάν (όπως εγώ) σας ενδιαφέρουν οι προτεινόμενες αποχρώσεις, υπάρχει ένας κατάλογος ζωγραφικής στο πίσω μέρος του βιβλίου.

Για περισσότερα σχετικά με την Hilary, δείτε την ανάρτησή μας στο προηγούμενο βιβλίο της, Τα πράγματα της ζωής, αφιερωμένο στην τέχνη της επίδειξης.

Ψάχνετε για μερικές ιδέες για καλοκαιρινή διασκέδαση; Διαβάστε την ανάρτησή μας για τις συμβουλές ειδικών με την Hilary.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar