Ουδέτερα ντουλάπια στο εξωτερικό, εορταστικά στο εσωτερικό

5
Ουδέτερα ντουλάπια στο εξωτερικό, εορταστικά στο εσωτερικό

Το Stilleben, ένα κατάστημα ντιζάιν στην καρδιά της Κοπεγχάγης, ειδικεύεται σε οικιακά αντικείμενα που «αντανακλούν την εποχή που ζούμε». Εκτός από την πώληση έργων σύγχρονων τεχνιτών, η μάρκα έχει τις δικές της συλλογές από κεραμικά, γυαλί και στάμπες, ακόμη και κλιπ μαλλιών. Πριν από μερικά χρόνια προστέθηκε στο ρόστερ και η Stilleben Kitchens.

Τα δύο μοντέλα κουζίνας που προσφέρονται αυτή τη στιγμή αφορούν τη χειροτεχνία από μασίφ ξύλο, τη λειτουργικότητα (συμπεριλαμβανομένου ενός χώρου έκπληξη για να κουρνιάσει) και το καλλιτεχνικό χρώμα: οι εξωτερικοί και οι εσωτερικοί χώροι συχνά βάφονται σε δύο διαφορετικούς τόνους για να προσθέσουν μια πινελιά έκπληξης και δανέζικου στιλ joie de vivre.

Ακολουθεί ένα παράδειγμα της κορυφαίας σχεδίασης του Stilleben, το Frame Kitchen, που αποτελείται από μονάδες που είναι προσαρμοσμένες στις ανάγκες και το χώρο κάθε νοικοκυριού. Μια παρόμοια, πιο οικονομική έκδοση, το Section Kitchen, είναι επίσης διαθέσιμη. Δημιουργήθηκαν από τους ιδρυτές του Stilleben, Ditte Reckweg και Jelena Schou Nordentoft σε συνεργασία με τον αρχιτέκτονα Ditlev Rahbek, τα σχέδια στοχεύουν να παρουσιάσουν την κουζίνα ως «τόσο πρακτικό χώρο εργασίας όσο και κοινωνικό χώρο διαβίωσης.⁠».

Φωτογραφία ευγενική προσφορά του Νεκρή φύση και Stilleben Architects.

Οι περισσότερες κουζίνες stilleben είναι ουδέτερες εξωτερικά και εορταστικές εσωτερικά.  t 9
Πάνω: Οι περισσότερες κουζίνες Stilleben είναι ουδέτερες εξωτερικά και εορταστικές εσωτερικά. Πάντα βάφονται στο χέρι: εδώ χρησιμοποιήθηκαν τα χρώματα Limestone και Misty Blue της εταιρείας.

Ανήκει στη Marie Louise και τον Mads και τα τρία μικρά παιδιά τους που μετακόμισαν από ένα διαμέρισμα σε ένα αρχοντικό της δεκαετίας του 1920 στο Fredericksburg, ακριβώς δυτικά της Κοπεγχάγης, για να κερδίσουν περισσότερο χώρο—και να μπορέσουν να εγκαταστήσουν την ιδανική τους κουζίνα. «Ο σχεδιασμός έπρεπε να είναι πρακτικός και να διατηρεί την εκτεταμένη καθημερινή χρήση όπου το χύσιμο και το παιχνίδι με τα τρόφιμα είναι μέρος της ζωής», λέει η Marie Louise που εργάζεται για τη Unicef. «Μας αρέσει το γεγονός ότι η σχεδίαση είναι υποτιμημένη και δεν απαιτεί την προσοχή σας, ενώ ταυτόχρονα ανυψώνει τα πάντα γύρω του».

οι γονείς ζήτησαν ένα νησί “αρκετά μεγάλο ώστε να μπορούμε να μαγειρέψουμε και ba 10
Πάνω: Οι γονείς ζήτησαν ένα νησί «αρκετά μεγάλο ώστε να μπορούμε να μαγειρεύουμε και να ψήνουμε πράγματα μαζί ως οικογένεια, αλλά αρκετά μικρό ώστε να μην κυριαρχεί στο δωμάτιο». Όπως και τα ντουλάπια, είναι κατασκευασμένο από δρυς με πιστοποίηση FSC, χειροποίητο και διαθέτει πάγκο Silestone σε Coral Clay. Το σκαμπό Tripper από ξύλο βελανιδιάς και τέφρας και το επιτοίχιο ράφι κουζίνας είναι κομμάτια υπογραφής της Stilleben Architects.
στο τέλος του πάγκου της κουζίνας, ένα σκαλοπάτι με στρογγυλεμένη γωνία α χρησιμεύει ως 11
Επάνω: Στο τέλος του πάγκου της κουζίνας, ένα σκαλοπάτι με μια στρογγυλεμένη γωνία a χρησιμεύει ως πάγκος αποθήκευσης και χώρος για να σταθούν τα παιδιά και να «συμμετάσχουν σε ό,τι κάνουν οι γονείς τους». Η Marie Louise λέει ότι της αρέσει να «απολαμβάνει ένα ποτήρι κρασί στον πάγκο ενώ παρακολουθεί τις δραστηριότητες της κουζίνας να εξελίσσονται».

Η βρύση είναι της Quooker. Αντί για ένα τυπικό ψυγείο, η Marie Louise και ο Mads επέλεξαν δύο συρτάρια ψυγείου Liebherr κάτω από τον πάγκο που βρίσκονται στο πίσω μέρος, ακριβώς πίσω από το νησί.

ένα δίχρωμο ντουλάπι με γυάλινες πόρτες χωράει το οικογενειακό σερβίτσιο.  το δρύινο χέρι 12
Επάνω: Ένα δίχρωμο ντουλάπι με γυάλινες πόρτες χωράει το οικογενειακό σερβίτσιο. Το δρύινο πάτωμα από ψαροκόκκαλο εκτείνεται στο παρακείμενο σαλόνι.

Ρίξτε μια ματιά σε ένα παλαιότερο σχέδιο κουζίνας Stilleben που προσφέρει μια προσεκτική ματιά στην ποιότητα κατασκευής της εταιρείας.

Πιο πολύχρωμες κουζίνες:

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar