Μια σύγχρονη μινιμαλιστική βελγική κουζίνα σε έναν Boutique Ξενώνα

4
Μια σύγχρονη μινιμαλιστική βελγική κουζίνα σε έναν Boutique Ξενώνα

Όταν μια βίλα δύο υπνοδωματίων της δεκαετίας του 1960 βγήκε στην αγορά δίπλα στο σπίτι της Sophie και του Frank De Jonghe, αποφάσισαν «σε κλάσματα δευτερολέπτου» να μετατρέψουν το μέρος σε δικό τους δημιουργικό έργο. Το ζευγάρι ζει στο δασώδες βελγικό χωριό Oud-Heverlee, 20 λεπτά έξω από τις Βρυξέλλες. Εκείνος εργάζεται στα οικονομικά, εκείνη στο real estate, και μοιράζονται στα λόγια τους «μια καρδιά που χτυπά για μινιμαλιστικό σχεδιασμό». Ο αγαπημένος τους έμπορος φωτιστικών όταν άκουσε για την αγορά του σπιτιού τους μύησε στον ανερχόμενο αρχιτέκτονα εσωτερικών χώρων Άντι Κέρστενς ο οποίος, λέει η Sophie, «έκανε τα πρώτα του βήματα για να ξεκινήσει το δικό του γραφείο αφού εργάστηκε για τη διάσημη εταιρεία της Αμβέρσας Dieter Vander Velpen».

Καθώς οι De Jonghes άρχισαν να συνεργάζονται με την Kerstens, το έργο εξελίχθηκε σε μια εσωτερική αναμόρφωση με έμφαση στην εφαρμογή απτικών φυσικών υλικών με εκλεπτυσμένο τρόπο. Και αντί να χρησιμοποιήσουν τον νέο χώρο για την οικογένεια και τους φίλους, όπως είχαν αρχικά οραματιστεί οι De Jonghes, αποφάσισαν να τον μετατρέψουν σε ενοικιάσεις μπουτίκ και δημιουργικό κέντρο: ένα καταφύγιο για τους επισκέπτες που θα έρθουν στη δουλειά (αν θέλετε να ηχογραφήσετε ένα podcast, για για παράδειγμα, είναι εξοπλισμένο), συγκεντρωθείτε για συναντήσεις, προσφέρετε εργαστήρια, παραστάσεις τέχνης ή απλώς διακοπές σε ένα υπέροχο περιβάλλον.

Η βίλα είναι γνωστή ως η MUD Residence, μια αναφορά, εξηγεί η Sophie, στο γεγονός ότι οι χώροι μπορούν «να διαμορφωθούν όπως θέλετε» και επίσης στην επιλογή πλακοστρωμάτων, καπνισμένης βελανιδιάς και άλλων στοιχειωδών φινιρισμάτων. Μας ελκύει ιδιαίτερα η κουζίνα και το νησί της με πρόβολους ασβεστόλιθους. Ρίξτε μια ματιά και δείτε τι σκέφτεστε.

Φωτογραφία από τον Piet-Albert Goethals, ευγενική προσφορά του MUD.

ένα εσωτερικό, εξωτερικό μονοπάτι από πλάκα οδηγεί στην κουζίνα.  “αναπτύσουμε το 9
Επάνω: Ένα μονοπάτι εσωτερικής-εξωτερικής πλάκας οδηγεί στην κουζίνα. «Εξερευνήσαμε τα στιλιστικά χαρακτηριστικά της βίλας της δεκαετίας του εξήντα και τα ερμηνεύσαμε με νέο τρόπο», λέει η Sophie. Οι τοίχοι βάφτηκαν με ένα ρολό ακολουθούμενο από ένα πινέλο σε δύο αποχρώσεις του λευκού για να δημιουργηθούν επιφάνειες με διακριτικές αποχρώσεις.
ο χοντρός πάγκος από ασβεστόλιθο grigio alpi είναι ένθετος με μάγειρα επαγωγής bora 10
Επάνω: Ο χοντρός πάγκος από ασβεστόλιθο Grigio Alpi είναι ενσωματωμένος με επαγωγική εστία Bora. Οι προσόψεις του ντουλαπιού και τα πάνελ οροφής είναι καπνισμένη βελανιδιά σε «ρουστίκ σανίδες πλήρους πλάτους».
παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar