Κουζίνα της εβδομάδας: Μια ζωντανή οικογενειακή κουζίνα στο Βόρειο Λονδίνο

5
Κουζίνα της εβδομάδας: Μια ζωντανή οικογενειακή κουζίνα στο Βόρειο Λονδίνο

Άλλο ένα δύσκολο να αγνοηθεί Ασυνήθιστα έργα κουζίνα, αυτή τη φορά σε χαρούμενες αποχρώσεις του κοραλί και του ζεστού πορτοκαλί. Αυτή η κουζίνα ανήκει στη Rachel Kay, τον σύζυγό της, George, και τις δύο κόρες τους, Seren, εννέα, και Eira, έξι. Βρίσκεται στο ισόγειο μιας τριώροφης βικτωριανής κατοικίας στο Στόουκ Νιούινγκτον, στο Βόρειο Λονδίνο. Μετακόμισαν λίγο πριν από το πρώτο lockdown σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο την άνοιξη του 2020. «Η προηγούμενη οικογένεια ήταν εδώ για 25 χρόνια», εξηγεί η Rachel. «Κάθε δωμάτιο ήταν βαμμένο λευκό, οπότε θέλαμε να προσθέσουμε λίγο χρώμα και να το κάνουμε να νιώθει σαν το σπίτι. Για μένα, η κουζίνα είναι ο κόμβος μιας οικογενειακής κατοικίας, οπότε θέλαμε να δημιουργήσουμε έναν χώρο που να είναι ταυτόχρονα λειτουργικός και πολύχρωμος.»

Ασυνήθιστα έργα κουζίνα στο Στόουκ Νιούινγκτον 7
Επάνω: Καθαρές γραμμές, έντονα χρώματα και άψογο ντουλάπι από κόντρα πλακέ είναι τα χαρακτηριστικά ενός σχεδίου Uncommon Projects.

Το Coral ήταν η πρώτη επιλογή της Rachel: «Είναι ζεστό και αισιόδοξο, που έμοιαζε σαν αντίδοτο στο ανταγωνιστικό δράμα του έξω κόσμου». Οι σχεδιαστές και οι κατασκευαστές στο Uncommon Projects – ο αρχιτέκτονας Alun Drumm και ο σχεδιαστής προϊόντων James Hoy – αγκάλιασαν την επιλογή. «Γρήγορα καταλήξαμε στον συνδυασμό μιας μη απολογητικής απόχρωσης κοραλί ροζ με πορτοκαλί», εξηγεί ο Alun. «Από μόνο του, αυτό θα μπορούσε εύκολα να ήταν δύσκολο να ζήσει μακροπρόθεσμα, έτσι παρουσιάσαμε μια βάση από σκούρο καφέ. Τονώνει καλά με το πάτωμα, ροζ και πορτοκαλί, και βοηθά στη γείωση των χρωμάτων», λέει ο Alun. «Χωρίς αυτό, η κουζίνα θα μπορούσε εύκολα να αισθανόταν σαν μια επιλογή μόδας. Αντίθετα, τώρα φαίνεται ότι ήταν εκεί χρόνια και θα μπορούσε να είναι για πολλά χρόνια ακόμη».

Ασυνήθιστα έργα κουζίνα στο Στόουκ Νιούινγκτον 4
Επάνω: Οι πάγκοι και οι τοίχοι White Corian φέρνουν μια φρέσκια απλότητα στον τολμηρό συνδυασμό χρωμάτων.

Ο αρχικός τοίχος της κουζίνας είχε αφαιρεθεί και μια τουαλέτα κάτω από τις σκάλες είχε ενσωματωθεί στο σχέδιο πριν επιβιβαστούν τα Uncommon Projects. Προσήχθησαν έγκαιρα για να προτείνουν κάποιες βασικές αλλαγές στη διάταξη του σχεδίου. „Ο Alun είχε την έξυπνη ιδέα να φέρει την είσοδο της κουζίνας προς τα εμπρός, έτσι ώστε ο τοίχος της κουζίνας να βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με τις μονάδες στην είσοδο“, λέει η Rachel. «Ήταν αυτές οι πρόσθετες σχεδιαστικές αποφάσεις που έκαναν την όλη διαδικασία συνεργασίας μαζί τους τόσο ικανοποιητική».

Ασυνήθιστα έργα κουζίνα στο Στόουκ Νιούινγκτον 3
Πάνω: Τα Uncommon Projects σχεδίασαν τα σκαμπό μπαρ, τον μαγνητικό πίνακα μαχαιριών και τον μαγνητικό πίνακα ανακοινώσεων—«μια κομψή και λειτουργική λύση στη γραφική εργασία που μπορεί συχνά να ακαταστήσει μια κουζίνα», λέει η Rachel.

Αντί να ενσωματώσει μια διπλή πτυσσόμενη πόρτα σε ολόκληρο τον πίσω τοίχο, το ζευγάρι αποφάσισε να διατηρήσει δύο ανοίγματα. Αυτά δημιουργούν έναν φυσικό διαχωρισμό μεταξύ των χώρων μαγειρέματος και τραπεζαρίας. «Ήξερα επίσης ότι ήθελα ένα κάθισμα στο παράθυρο, ώστε να μπορώ να διαβάζω κοιτάζοντας έξω στον κήπο», λέει η Rachel. «Η Uncommon Projects σχεδίασε έναν όμορφο πάγκο με αποθηκευτικό χώρο από κάτω που έχει γίνει πραγματικό χαρακτηριστικό της κουζίνας. Είναι το αγαπημένο μου ζεστό μέρος στο σπίτι.»

Ασυνήθιστα έργα κουζίνα Stoke Newington 1
Πάνω: «Το κάθισμα του παραθύρου γεμίζει αυτό που διαφορετικά θα μπορούσε εύκολα να είχε γίνει νεκρό χώρο», λέει ο Alun. „Αυτός είναι ένας εξαιρετικός χώρος για να παρακολουθήσετε τις εποχές να αλλάζουν στον κήπο, να διαβάσετε ένα βιβλίο ή απλώς ως μια γωνιά για τις παιδικές μπότες.“ Κουκούλι έφτιαξε το κατά παραγγελία βελούδινο μαξιλάρι.

«Είμαι κάποιος που παλεύει με την ακαταστασία», λέει η Rachel. «Λατρεύω τις μινιμαλιστικές κουζίνες, αλλά, με έναν πολυάσχολο τρόπο ζωής και δύο μικρά παιδιά, θέλαμε έναν χώρο λειτουργικό όσο και αισθητικά ευχάριστο». Ένα νησί κουζίνας εισήχθη για τη μεγιστοποίηση του χώρου μαγειρέματος και αποθήκευσης. «Αυτό είναι πολύ πιο πρακτικό για την οικογενειακή ζωή: μπορούμε να μαγειρέψουμε ενώ ανυπομονούμε και συζητάμε με τα παιδιά στο τραπέζι ή στο μπαρ», λέει η Rachel. „Είναι επίσης πολύ πιο ελκυστικό οπτικά το πλύσιμο να είναι τοποθετημένο στον τοίχο.“

Ασυνήθιστα έργα κουζίνα στο Στόουκ Νιούινγκτον 8
Πάνω από το Μπόρα εστία με ενσωματωμένο ανεμιστήρα εξαγωγής. Ένα ξεχωριστό ψυγείο και καταψύκτη πλήρους μεγέθους που κρύβονται πίσω από έναν τοίχο από ντουλάπια έχει «φέρει την επανάσταση» στον τρόπο με τον οποίο η οικογένεια χρησιμοποιεί την κουζίνα. Οι συσκευές είναι της Miele, οι φούρνοι της Neff. Τα φώτα Wan Suspension είναι κοντά Flos.
Ασυνήθιστα έργα κουζίνα στο Στόουκ Νιούινγκτον 6
Επάνω: Τα ανοιχτά ράφια δημιουργούν εύκολα προσβάσιμο χώρο αποθήκευσης και χώρο για εξατομικευμένη έκθεση αντικειμένων.

Ένας ασυνήθιστα ογκώδης λέβητας αερίου που δεν μπορούσε να μετακινηθεί είναι κρυμμένος πίσω από ένα ντουλάπι τοποθετημένο στον πάγκο εργασίας στα δεξιά του νεροχύτη. „Η χρήση μιας σειράς διαφορετικών ντουλαπιών βάθους και χρωμάτων στις μονάδες βάσης και τοίχου βοηθά στην απόκρυψη της κλίμακας αυτού του λέβητα“, λέει ο Alun. «Πραγματικά προσθέτει ενδιαφέρον στο σχέδιο, αντί να το μειώνει».

«Είμαι πολύ χαρούμενη που πήγαμε με κάτι λιγότερο παραδοσιακό από τα τυπικά βικτοριανά χρώματα κουζίνας», λέει η Rachel. «Η διάθεση μου ανεβαίνει κάθε φορά που μπαίνω στην κουζίνα».

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar