Κουζίνα της εβδομάδας: Επανεξετάζοντας την τελειότητα στην κουζίνα ενός επιπλοποιού στο Μέιν

5
Κουζίνα της εβδομάδας: Επανεξετάζοντας την τελειότητα στην κουζίνα ενός επιπλοποιού στο Μέιν

Ο Ben Block έχει φτιάξει στο χέρι αμέτρητες κουζίνες σε όλη την πολιτεία του Maine μέσω της εταιρείας του, Προσαρμοσμένα ντουλάπια Block Brothers, με έδρα το Northport. Αλλά αυτή που μας έστειλε φέτος την άνοιξη είναι μακράν η πιο προσωπική του: η δική του οικογενειακή κουζίνα 25 λεπτά μακριά στο Morrill του Maine.

Το έργο ξεκίνησε όταν ο Μπεν και ο τότε αρραβωνιαστικός του, Μόργκαν, μετακόμισαν από το σπίτι της οικογένειας του Μπεν, που έχτισαν οι γονείς του. «Ήταν μια δύσκολη απόφαση να προχωρήσω από εκεί λόγω της οικογενειακής μου ιστορίας σε αυτό το σπίτι, αλλά τελικά αποφασίσαμε ότι θέλαμε να αναζητήσουμε ένα νέο μέρος το καλοκαίρι του 2017», γράφει ο Ben. «Σκεφτήκαμε ότι θα μπορούσαμε να βρούμε μια επένδυση ή μια επένδυση για να ζήσουμε για μερικά χρόνια πριν κάνουμε οικογένεια, αλλά για καλή μας τύχη, μόνο μέρες μετά το κυνήγι της ιδιοκτησίας μας, αυτό το σπίτι και η γη εμφανίστηκαν. Το σπίτι είναι σχετικά καινούργιο (το 2007), πολύ καλά χτισμένο από έναν πρώην οικοδόμο (τώρα τον γείτονά μας, τον Γιάννη), και βρίσκεται σε 20 στρέμματα όμορφα χωράφια. Μόλις το είδαμε από κοντά, ξέραμε ότι είχαμε βρει τη θέση μας.»

Αυτό που θα γινόταν η κουζίνα ήταν, σε εκείνο το σημείο, ένα ξυλουργείο με εκτεθειμένη μόνωση και πεύκους με κόμπους – με άλλα λόγια, μια λευκή πλάκα. «Ένα τερατώδες, αρχαίο πλάνισμα 20 ιντσών κάθισε περίπου εκεί που είναι τώρα η εμβέλειά μας», θυμάται ο Ben. Ωστόσο, «μετά την πρώτη προβολή, αρχίσαμε να ονειρευόμαστε ένα ενδεχόμενο σχέδιο κουζίνας».

Το τελικό αποτέλεσμα είναι το προϊόν της φροντίδας και της κοινότητας — με ορισμένες λεπτομέρειες να χρονολογούνται δεκαετίες πίσω. Ο Ben και το πλήρωμά του στο Block Brothers έφτιαχναν σχεδόν τα πάντα στο δικό τους εργαστήριο, από τα συρτάρια στάχτης μέχρι τους ξύλινους πάγκους μέχρι μια βιτρίνα με γυάλινη πρόσοψη από κόκκινη ξυλεία σημύδας που είχε ετοιμάσει ο μπαμπάς του Ben, πρώην πριονιστής, 25 χρόνια πριν. Υπάρχει μια έξυπνη κρεμαστή σχάρα για κατσαρόλες με σχέδιο του ίδιου του Ben και της Morgan. Το ζευγάρι κατέληξε να παντρευτεί στα χωράφια που περιβάλλουν το σπίτι το καλοκαίρι αφότου το αγόρασαν. Στη συνέχεια, ο Andrew, ο δύο ετών πλέον γιος του ζευγαριού, έφτασε και τον έκανε έναν πραγματικό οικογενειακό χώρο.

Κατασκευάζοντας αυτόν τον χώρο μαγειρικής, ο Ben έστρεψε την πρακτική του στην κατασκευή λεπτών κουζινών προς το über personal. Το μάντρα του; Οικειότητα πάνω από την τελειότητα. «Αυτό το σχέδιο κουζίνας ήταν μια σκόπιμη απόκλιση από τη δική μου επιδίωξη τελειομανίας», λέει ο Ben. «Ο Morgan και εγώ δεν προσπαθήσαμε να σχεδιάσουμε την «τέλεια κουζίνα», αλλά προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε έναν χώρο που ήταν τέλειος μόνο για εμάς. Αυτό είναι κάτι για το οποίο συνειδητά μιλάμε έχοντας μάθει από τον Andrew μας», γράφει. «Ο Άντριου γεννήθηκε με σύνδρομο Down και κατά την ταπεινή μου γνώμη είναι το πιο απίστευτο παιδί στον κόσμο. Είμαι εδώ και πολύ καιρό τελειομανής στη ζωή και τη δουλειά και ο Andrew άλλαξε τον τρόπο που ορίζω την τελειότητα, κάτι που νομίζω ότι φαίνεται σε αυτόν τον σχεδιασμό της κουζίνας».

Ελάτε μαζί μας για μια ξενάγηση σε αυτόν τον προσωπικό, εργατικό χώρο.

Φωτογραφία από Τζάρεντ Κούζια.

Ο Μόργκαν κι εμένα πάντα μας τραβούσαν κουζίνες που κατάφερναν να πληρώσουν 9
Πάνω: «Η Morgan και εμένα πάντα μας τραβούσαν κουζίνες που κατάφερναν να αισθάνονται ανεπίσημες με έναν εκλεκτικό συνδυασμό υλικών και φινιρισμάτων χωρίς να θυσιάζει την ποιότητα και τη δεξιοτεχνία. », γράφει ο Μπεν. «Θέλαμε ο χώρος να φαίνεται και να νιώθουμε τόσο ωραίος που θα μας έκανε να θέλουμε να περάσουμε όλο τον χρόνο μας εκεί. Αντί να γεμίσουμε τεράστιους τοίχους με όσα φανταχτερά ντουλάπια μπορούσαμε να στριμώξουμε, θέλαμε να μοιάζει σαν μια συλλογή από έπιπλα που ταιριάζουν σωστά».
παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar