Κομψοί διαχρονικοί βρετανικοί εσωτερικοί χώροι από το βιβλίο Perfect English Townhouse

3
Κομψοί διαχρονικοί βρετανικοί εσωτερικοί χώροι από το βιβλίο Perfect English Townhouse

Ο σχεδιαστής συγγραφέας Ros Byam Shaw είναι ο δημιουργός της σειράς βιβλίων „Perfect“: Τέλεια αγγλικά έκανε το ντεμπούτο του το 2007 και ακολούθησε Τέλειο αγγλικό εξοχικό σπίτι, Τέλεια αγγλική αγροικία, και Τέλεια γαλλική χώρα (όπως και το instant classic Farrow & Ball Διακόσμηση με Χρώμα). Ο πρώην συντάκτης διαθέτει Ο κόσμος των εσωτερικών χώρων, ο Byam Shaw συνεργάστηκε με έναν άλλο συνεργάτη του WOI, τον φωτογράφο Jan Baldwin, σε όλους εκτός από τον πρώτο από αυτούς τους τίτλους, και το παραγωγικό δίδυμο κυκλοφόρησε πρόσφατα με Τέλειο αγγλικό αρχοντικό, μια εμπνευσμένη ωδή στην κάθετη ζωή.

«Αν υπάρχει κάτι πάνω από όλα που χαρακτηρίζει το αγγλικό αρχοντικό, αυτό είναι οι σκάλες», γράφει ο Byam Shaw. «Όπου η γη είναι πολύτιμη και ο χώρος περιορισμένος, χτίζεις ή σκάβεις». Τα 14 προβεβλημένα παραδείγματα καλύπτουν πολλούς αιώνες και στυλ: Επιλέχθηκαν «καθαρά για τη δύναμη και την οπτική γοητεία της διακόσμησής τους». Ένα από τα αγαπημένα μας τυχαίνει να ανήκει στην ίδια την Baldwin. Χτισμένο το 1825, το αρχοντικό βρίσκεται σε μια γεωργιανή πλατεία κοντά στο Kings Cross στο κεντρικό Λονδίνο. Και η κομψά, χαμηλών τόνων εμφάνισή του – που αποτελείται από το βλέμμα ενός κορυφαίου φωτογράφου αλλά έχει ρυθμιστεί για να ζήσει – διαψεύδει αυτό που η Baldwin και ο σύζυγός της αγόρασαν το 1988: μια εγκαταλελειμμένη τριώροφη κατασκευή με βροχή. Περιττό να πούμε ότι πέρασαν χρόνια στην ανάνηψη , και ο Baldwin λέει ότι είναι ακόμα ένα έργο σε εξέλιξη.

Φωτογραφία από Γιαν Μπάλντουιν από Τέλειο αγγλικό αρχοντικό, ευγενική προσφορά της Ryland Peters & Small Inc.

όταν ο Baldwin και ο σύζυγός της, Henry Wynn, ομότιμος καθηγητής στατιστικής, 9
Επάνω: Όταν η Baldwin και ο σύζυγός της, Henry Wynn, ομότιμος καθηγητής στατιστικής στο London School of Economics, πήγαν για πρώτη φορά να δουν το σπίτι, έπρεπε να σκαρφαλώσουν μέσα από ένα παράθυρο. «Ήταν άδειο για πέντε χρόνια και πριν χωριστεί σε ενοικιαζόμενα δωμάτια». Χτίστηκε, ωστόσο, ως ένα μεγάλο οικογενειακό σπίτι και διατήρησε τα περισσότερα από τα αρχικά χαρακτηριστικά του. Εδώ φαίνεται το καθιστικό με δύο μέρη με αυθεντικά τζάκια και τοξωτές κόγχες.

Οι φωτογραφίες πάνω από το μπροστινό τζάμι είναι από την αδερφή του Baldwin, Didi Baldwin — και τα άλλα δύο αδέρφια τους είναι επίσης καλλιτεχνικά: «Ο πατέρας μας ήταν επιπλοποιός και η μητέρα μας ζωγράφιζε και έραβαν, έτσι πάντα φτιάχνονταν πράγματα στο σπίτι μας».

το πίσω σαλόνι διαφοροποιείται από το μπροστινό από γκρι τοίχους από ανθρακί.  το tu 10
Επάνω: Το πίσω σαλόνι διαφοροποιείται από το μπροστινό από τους τοίχους σε γκρι ανθρακί. Το τουρκικό κιλίμι προήλθε από τους ειδικούς κλωστοϋφαντουργίας Larusi του Λονδίνου και ο δερμάτινος καναπές είναι ένα κλασικό Robin Day από το Habitat. Ο Baldwin και ο Wynn συνεργάστηκαν με τον αρχιτέκτονα James Engel του Spaced Out Architecture Studio στην αναδιαμόρφωση, η οποία περιελάμβανε την αποκατάσταση εσωτερικών παραθυρόφυλλων σε κάθε δωμάτιο.
το ξύλινο τραπέζι του πίσω σαλόνι δίπλα στην vintage δερμάτινη πολυθρόνα 11
Επάνω: Το ξύλινο τραπέζι του πίσω σαλόνι δίπλα στην vintage δερμάτινη πολυθρόνα είναι ένα κουτί εργασίας από ξύλο βελανιδιάς, ένα παιδικό δώρο που έφτιαξε ο πατέρας της για την Baldwin.
 η σκάλα της μπροστινής αίθουσας και οι φαρδιές σανίδες δαπέδου είναι πρωτότυπες.  η εκτύπωση με κορνίζα είναι m 12
Πάνω: Η μπροστινή σκάλα του χολ και οι φαρδιές σανίδες δαπέδου είναι πρωτότυπες. Η εκτύπωση με κορνίζα είναι Μωρό φεγγάρι με Kiki Kogelnik.
η κουζίνα βρίσκεται στο κάτω επίπεδο, το οποίο απαιτούσε εκτεταμένη εργασία: & 13
Πάνω: Η κουζίνα βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο, κάτι που απαιτούσε εκτεταμένη εργασία: «Ήταν ένα ημιυπόγειο, δηλαδή μισοβυθισμένο στον κήπο, οπότε το μόνο παράθυρο ήταν στο επίπεδο του εδάφους», λέει ο Baldwin. «Έπρεπε να κατεβάσουμε το πάτωμα κατά ένα πόδι γιατί το κεφάλι του συζύγου μου άγγιξε το ταβάνι».
παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar