Κλασικοί λαμπτήρες Mid Century από τη Γερμανία

5
Κλασικοί λαμπτήρες Mid Century από τη Γερμανία

ελατηριωτοί λαμπτήρες midgard 9

Όταν συναντήσαμε Οι λάμπες του Midgard, μας γοήτευσαν τα βιομηχανικά και κομψά σχέδιά τους, αλλά εξίσου γοητευμένοι από την ιστορία της εταιρείας. Το 1919, ο μηχανικός Curt Fischer ίδρυσε τη Midgard στη Γερμανία για να πουλήσει τα σύγχρονα και καινοτόμα φώτα του. Εκείνη την εποχή, τα σχέδιά του ήταν πρωτότυπα. ήταν ο πρώτος που δημιούργησε ρυθμιζόμενες λάμπες που σας επιτρέπουν να κατευθύνετε το φως σας. Το έργο του Fischer συνέχισε να εμπνεύσει αναπόσπαστα μέρη του μοντερνιστικού κινήματος, συμπεριλαμβανομένης της σχολής Bauhaus και του ιδρυτή της, Γερμανού αρχιτέκτονα Walter Gropius. Οι λάμπες Midgard εμφανίστηκαν έντονα στο εσωτερικό του Bauhaus, επηρεάζοντας πολλούς μαθητές και δασκάλους που περνούσαν από εκεί.

Πάνω από 100 χρόνια αργότερα, είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς έναν χώρο εργασίας (ή πραγματικά οποιοδήποτε χώρο) χωρίς ρυθμιζόμενο φωτισμό. Η Midgard εξακολουθεί να παράγει φώτα στη Γερμανία με τα αυθεντικά εργαλεία, φέρνοντας την κληρονομιά και τα σχέδια του Curt Fischer. Το 2015, ο David Einsiedler και ο Joke Rasch ανέλαβαν την τρίτη γενιά των Fischers και αναβίωσαν την εταιρεία. Τα φωτιστικά σήμερα κατασκευάζονται με την ίδια φροντίδα και προσοχή στη λεπτομέρεια όπως αυτά των αρχών του 20ου αιώνα.

Η φωτογραφία είναι ευγενική προσφορά του Midgard.

το midgard typ 113 είναι διαθέσιμο ως περιορισμένη έκδοση (μόνο 100 τεμάχια) σε c 10
Πάνω από το Midgard TYPE 113 διατίθεται ως περιορισμένη έκδοση (μόνο 100 τεμάχια) για τον εορτασμό των 100 χρόνων Midgard. Το σχέδιο αυτού του λαμπτήρα χρησιμοποιήθηκε στο Bauhaus. Τα υλικά περιλαμβάνουν σμάλτο, νικέλιο και πορσελάνη.
το midgard typ 113 που χρησιμοποιείται στο bauhaus.  «Δάσκαλοι και φοιτητές 11
Πάνω: Το Midgard TYP 113 που χρησιμοποιείται στο Bauhaus. «Οι δάσκαλοι και οι φοιτητές βρήκαν την ακριβή, μηχανική αισθητική τους τόσο μοντέρνα όσο και κίνητρα», σύμφωνα με Midgard.
το αρθρωτό φωτιστικό τοίχου 555 σε μαύρο χρώμα από σχεδιαστικά τετράγωνα.  Τα υλικά περιλαμβάνουν το power 12
Επάνω: Το Modular 555 Wall Light σε μαύρο από Design Quarters. Τα υλικά περιλαμβάνουν αλουμίνιο και υφασμάτινο κορδόνι με επικάλυψη πούδρας. $730
η λάμπα ισορροπίας ελατηρίου έχει δύο ρυθμιζόμενους βραχίονες και διατίθεται ως τραπέζι ή 13
Πάνω: Το φωτιστικό Spring Balanced έχει δύο ρυθμιζόμενους βραχίονες και διατίθεται ως επιτραπέζιο ή επιδαπέδιο φωτιστικό. Το επιτραπέζιο φωτιστικό έχει δύο επιλογές εξαρτημάτων: σφιγκτήρα ή ανεξάρτητο. Στάνταρ σε μαύρο και άσπρο (άλλα χρώματα διαθέσιμα κατόπιν αιτήματος).

Για περισσότερες από τις αγαπημένες μας επιλογές φωτισμού:

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar