Απαιτούμενη ανάγνωση: Tile Makes the Room: Good Design from Heath Ceramics

3
Απαιτούμενη ανάγνωση: Tile Makes the Room: Good Design from Heath Ceramics

Επάνω: Το πλακάκι σε αυτό το ντους που σχεδιάστηκε από την John Maniscalco Architecture με έδρα το Σαν Φρανσίσκο χρησιμοποιεί μοτίβο για να καθορίσει το χώρο.

RM: Η σημασία του ενέματος;
CB: Το ενέματα είναι μια σοβαρή απόφαση και υπάρχει ένας πολύ ευρύτερος τρόπος να το δούμε. Είναι ένα σημαντικό μέρος του σχεδιασμού, ενώ εξακολουθεί να αντιμετωπίζεται συχνά ως εκ των υστέρων σκέψη της εγκατάστασης. Εάν το κάνετε λάθος, είναι δύσκολο να το διορθώσετε.
RP: Σκεφτείτε την απόσταση του πλακιδίου. Θέλετε να αφορά το σχήμα του πλακιδίου και την υφή του πλακιδίου; Τι θέλετε να τονίσετε; Θέλετε να υποχωρήσει το ενέματα ή να ξεχωρίσει στο βάθος; Όταν έχεις τέτοια γκάμα χρωμάτων και γλασών, δεν θέλεις πολλά στοιχεία.
CB: Είναι σημαντικό να σκεφτείτε και τον τρόπο ζωής. Για τον τρόπο ζωής μας, δεν θα μπορούσαμε ποτέ να σκεφτούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα ανοιχτόχρωμο ενέματα στα δάπεδα, καθώς έχουμε αυτά τα γιγάντια σκυλιά σαθρού, οπότε χρησιμοποιήσαμε το πιο σκούρο ενέματα που μπορούσαμε να βρούμε.

RM: Σε αντίθεση με το χρώμα, δεν μπορείτε πραγματικά να δοκιμάσετε το ενέματα και τα πλακάκια, σωστά;
CB: Σε ορισμένες μεγάλες δουλειές μπορεί να προτείνουμε σε έναν πελάτη να φτιάξει μια σανίδα με αρμόστοκο και πλακάκι και θα τη δοκιμάσει στον χώρο. Αυτό είναι λίγο πολύ για μια οικιακή εργασία, αλλά μπορείτε να πάρετε την πραγματική σκόνη ενέματος και να την βρέξετε λίγο – ο αρμόστοκος γίνεται ελαφρώς πιο σκούρος όταν εφαρμόζεται – και να τον τοποθετήσετε σε ένα επιπλέον πλακίδιο. Μπορείτε να το κρατήσετε ψηλά και να τα δείτε μαζί.

Απαιτούμενο πλακίδιο ανάγνωσης Κάνει το δωμάτιο καλό σχέδιο από το πορτρέτο Heath Ceramics 8

Επάνω: Ένας τοίχος με πλακάκια στη σωζόμενη κουζίνα του σπιτιού των Roddick στο Λονδίνο από τη Maria Speake of Retrouvius.

RM: Παρατηρήσεις σχετικά με το πώς διαφέρουν το ευρωπαϊκό και το αμερικανικό πλακίδιο;
RP: Βασικά έχουμε παρατηρήσει ότι με τα αμερικανικά σπίτια, η προσέγγιση είναι συχνά να τα εκτονώνουμε όλα και να τα κάνουμε όλα καινούργια – να τα κάνουμε όλα ίσια, παρθένα και καθαρά. Στην Ευρώπη είδαμε ότι οι άνθρωποι δούλευαν με τις ασυνέπειες του κτιρίου. Το σπίτι Roddick στο Λονδίνο [featured in the book] έχει τόσο χαρακτήρα. Οι τοίχοι δεν είναι ίσιοι και υπάρχει χαρακτήρας στον τρόπο με τον οποίο τα πλακάκια στρώνουν με τα παλιά ξύλινα ντουλάπια στην κουζίνα. Στο σημερινό αμερικανικό σχέδιο φαίνεται να υπάρχει λιγότερο ενδιαφέρον για εργασία με στοιχεία που είναι παλιά και μερικές φορές αυτό μπορεί να σημαίνει ότι χάνεται μέρος της ψυχής και του χαρακτήρα ενός κτιρίου.

RM: Σκέψεις για το μέλλον του κεραμιδιού;
CB: Υπάρχουν πολλά τεχνικά πράγματα μαζικής παραγωγής που συμβαίνουν με πλακάκια που είναι αισθητικά ενδιαφέροντα, παρθένα και ακριβή, και η τεχνολογία έχει προκαλέσει πολλά ενδιαφέροντα πράγματα όπως η εκτύπωση. Αυτή τη στιγμή υπάρχει πολλή μηχανική στις ατέλειες για να φαίνεται σαν να είναι χειροποίητο, αλλά είναι ψεύτικο. Φαίνεται πολύ καλό μέχρι να πλησιάσεις. Αυτό δεν είναι τόσο ενδιαφέρον για εμάς. Αυτό που αγαπάμε και εκτιμούμε είναι η έλλειψη ελέγχου στη διαδικασία του ψησίματος των υαλοπινάκων και της αποδοχής αυτού. Είναι ακριβό να φτιάξουμε πλακάκια με τον τρόπο που το κάνουμε στο Heath–αλλά με την προσέγγισή μας, το πλακίδιο έχει περισσότερο χαρακτήρα, πλούτο και βάθος, κάτι που μπορεί να κάνει θαύματα για τον μεγαλύτερο σχεδιασμό ενός χώρου. Ο κόσμος των φθηνών πλακιδίων θα συνεχίσει να αναπτύσσεται, αλλά υπάρχει επίσης μια ανανεωμένη εκτίμηση για το πλακάκι που φτιάχνουμε και τον τρόπο που το φτιάχνουμε.

Απαιτούμενο πλακίδιο ανάγνωσης Κάνει το δωμάτιο καλό σχέδιο από το πορτρέτο 9 της Heath Ceramics

Επάνω: Η Barbara Bestor of Bestor Architecture αντιπαραθέτει φωτεινά κίτρινα πλακάκια σε γεωμετρικό σχέδιο με καθαρό λευκό εσωτερικό σε αυτό το μπάνιο του Λος Άντζελες.

RM: Από τα ταξίδια σας, ποια ήταν η πιο εντυπωσιακή εμπειρία πλακιδίων;
CB: Η Πορτογαλία γενικά είναι τόσο συναρπαστική. Ο Ρόμπιν το είπε καλύτερα όταν έγραψε στο Instagram, «Οι Πορτογάλοι χρησιμοποιούν πλακάκια με τον τρόπο που χρησιμοποιείται ο στόκος στο Λος Άντζελες». Τους αρέσει να πλακώνουν κάθε μικρό τρελό μέρος στο εξωτερικό με σχέδια. Εχει πλάκα. Επίσης, το μουσείο πλακιδίων στη Λισαβόνα είναι εξαιρετικά στοχαστικό και εμπνευσμένο και δεν κουραζόμαστε ποτέ από το ανατολικό κτίριο και τον σταθμό Union στο κέντρο της πόλης LA. Και ο Γκαουντί στην Ισπανία… υπάρχουν τόσα πολλά καλά πράγματα.

RM: Τι θα θέλατε να καταλάβουν οι άνθρωποι για το πλακάκι;
CB: Το πλακάκι είναι ένα από αυτά τα στοιχεία σχεδιασμού που μπορείτε να κάνετε δικό σας. Υπάρχουν τόσες πολλές επιλογές από παραλλαγές σε χρώματα, σχήματα και φινιρίσματα. Μπορεί να είναι συντριπτικό, αλλά μπορείτε πραγματικά να το κάνετε δικό σας.

Απαιτούμενο πλακίδιο ανάγνωσης Κάνει το δωμάτιο καλό σχέδιο από το πορτρέτο Heath Ceramics 10

Πάνω: Το Tile Makes the Room: Good Design from Heath Ceramics των Catherine Bailey και Robin Petravic, που δημοσιεύεται από την Ten Speed ​​Press είναι διαθέσιμο από την Amazon για 22 $.

Για περισσότερα σχετικά με τους εσωτερικούς χώρους που παρουσιάζονται στο βιβλίο, δείτε αυτές τις αναρτήσεις:

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar