Απαιτούμενη ανάγνωση: Brooklyn Interiors από Rizzoli

4
Απαιτούμενη ανάγνωση: Brooklyn Interiors από Rizzoli

Είμαι πάντα σε επιφυλακή για την επόμενη πηγή έμπνευσης για εσωτερικούς χώρους που με κάνει να σκίζω διανοητικά την κουζίνα και να ξανασκεφτώ όλες τις τροποποιήσεις και τις λύσεις με τις οποίες είχα εμμονή. Brooklyn Interiors, το βιβλίο που εκδόθηκε πρόσφατα από τον Rizzoli, έκανε τη δουλειά. Το βιβλίο είναι μια ευρεία δειγματοληψία του σύγχρονου Brooklynite στο σπίτι, στις καστανές πέτρες, τις σοφίτες, τα διώροφα, τα σιδηροδρομικά διαμερίσματα και πολλά άλλα. Ενώ ορισμένοι εσωτερικοί χώροι έχουν το ακατέργαστο ξύλο και τον βιομηχανικό φωτισμό που έχει συνδεθεί με το νέο Williamsburg, σπάνε το κλισέ του Μπρούκλιν κατά κάποιο τρόπο. Φωτογραφήθηκε από τον Matthew Williams (που τράβηξε το δικό μας Αναδιαμορφωτής βιβλίο και επερχόμενο Gardenista βιβλίο), σε σκηνοθεσία Χίλαρι Ρόμπερτσον και σενάριο Κάθλιν Χάκετ (η ίδια η Μπρούκλιν, το σπίτι της είναι το πρώτο από τα δύο ντουζίνες που παρουσιάζονται).

Ένα από τα αγαπημένα μας έργα είναι ο οίκος Clinton Hill της σχεδιάστριας Mona Kowalska, η οποία μετακόμισε από το Μανχάταν στο Μπρούκλιν με την κόρη της, Claire, πριν από πέντε χρόνια. Όπως έχει κάνει η Kowalska με τη γραμμή μόδας της, A Détacher, ακολουθεί μια ψυχική και εξαιρετικά εκκεντρική προσέγγιση στο σχεδιασμό των εσωτερικών χώρων. Αφού είδα το σπίτι, ξέρω σίγουρα ένα πράγμα: Δεν θα τακτοποιήσω ποτέ ξανά τα μαξιλάρια μου το ίδιο.

Οι φωτογραφίες είναι αποσπάσματα από Brooklyn Interiors από την Kathleen Hackett (Rizzoli). Φωτογραφία από Μάθιου Ουίλιαμς.

17438 bi p1 240.indd 9

Πάνω: «Όταν αγόρασα το σπίτι μου, χρειάστηκε πολλή δουλειά, αλλά δεν έκανα μεγάλη δομική αλλαγή», λέει η Kowalska. Αντίθετα, διατήρησε την ακεραιότητα του κτιρίου εξατομικεύοντας τις λεπτομέρειες. «Τα αγαπημένα μου πράγματα που αλλάξαμε είναι τα παράθυρα, η κουζίνα και το μπάνιο στον επάνω όροφο. Άλλαξα επίσης μερικά από τα μετάλλια οροφής, αρχικά ήταν εκείνα τα βαριά βικτωριανά».

17438 bi p1 240.indd 10

Επάνω: Το πίσω σαλόνι είναι εξοπλισμένο με σχέδια A Détacher (ένα πολύχρωμο μαξιλάρι από σαγιονάρες, ένα τεράστιο πουφ από τσόχα) και ένα ανάποδο στάμπα του Félix González-Torres πάνω από το μαρμάρινο μανδύα.

17438 bi p1 240.indd 11

Επάνω: Η κόρη Claire κάθεται σε μια καρέκλα υγείας Ironrite της δεκαετίας του 1930 στην κρεβατοκάμαρά της στο στούντιο.

17438 bi p1 240.indd 12

Πάνω: «Η κουζίνα ήταν μια ανακαίνιση του εντέρου», λέει η Kowalska. «Κατεβάσαμε ένα από τα παράθυρα, χτίσαμε το πλωτό νησί και βάλαμε τα τσιμεντένια πλακάκια. Δεν είμαι καν σίγουρος τι ήταν αυτό το δωμάτιο πριν αγοράσω το σπίτι μου.» Οι πάγκοι Corian έχουν ενσωματωμένο νεροχύτη. δίπλα του, η Kowalska στεγνώνει πιάτα στο Tornillo Rack που σχεδίασε για το A Detacher. Το φως είναι ένα εξάρτημα Murano που αγοράστηκε στην Ιταλία πριν από 20 χρόνια: «Δεν μπόρεσα ποτέ να το κρεμάσω γιατί απαιτούσε ένα ύψος οροφής που δεν είχα πριν μετακομίσω εδώ».

17438 bi p1 240.indd 13

Πάνω: Ένας περίτεχνος συνδυασμός αγαπημένων λευκών ειδών περιλαμβάνει ένα A Détacher Indigo Ikat Throw. Μια ξύλινη καρέκλα ως κομοδίνο είναι ένα στήριγμα για το Μαύρο Κλιπ Φωτιστικό Κορνέ της Tsé & Tsé.

17438 bi p1 240.indd 14

Επάνω: Υφασμάτινα κουτιά από την Chinatown και μια ελαιογραφία από το eBay στη συρταριέρα του υπνοδωματίου.

17438 bi p1 240.indd 15

Επάνω: Η Kowalska και η κόρη Claire στο μπροστινό σαλόνι του brownstone, το οποίο είναι βαμμένο σε ένα απαλό μπλε του ουρανού από τον Benjamin Moore.

εσωτερικούς χώρους του Μπρούκλιν rizzoli remodelista 3 16

Πάνω από: Brooklyn Interiors είναι διαθέσιμο στο Amazon για 29,61 $.

Γεμίστε τη βιβλιοθήκη εσωτερικών χώρων σας με περισσότερες προτάσεις από τις αναρτήσεις μας:

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar