Απαιτούμενη ανάγνωση: Τέλεια γαλλική χώρα, εμπνευσμένοι εσωτερικοί χώροι από την αγροτική Γαλλία

2
Απαιτούμενη ανάγνωση: Τέλεια γαλλική χώρα, εμπνευσμένοι εσωτερικοί χώροι από την αγροτική Γαλλία

Νέα από τον Βρετανό συγγραφέα εσωτερικών χώρων Ros Byam Shaw, με φωτογραφίες του Jan Baldwin, Perfect French Country: Inspirational Interiors from Rural France ξεναγεί τους αναγνώστες σε δώδεκα σπίτια στη γαλλική ύπαιθρο. «Σε έναν κόσμο που μπορεί να φαίνεται υπερπλήρης, η γαλλική ύπαιθρος εξακολουθεί να αισθάνεται μεγάλη, υπέροχα άδεια και αναζωογονητικά αδάμαστη», γράφει. «Μια από τις μεγάλες απολαύσεις της συγγραφής αυτού του βιβλίου ήταν τα γεύματα που παρείχαν φιλόξενοι ιδιοκτήτες που επέμεναν να διακόψουμε τη δουλειά μας και να καθίσουμε, έστω και για είκοσι λεπτά. Χωρίς εξαίρεση, αυτά ήταν απλά, αλλά αξέχαστα γεύματα, που τρώγονταν σε εξωτερικούς χώρους κάτω από ένα δέντρο ή μια πέργκολα με αμπέλι.

«Αλλά αυτό δεν είναι ένα βιβλίο για τα τρόφιμα, είναι ένα βιβλίο για τους εσωτερικούς χώρους και το πώς οι άνθρωποι τα τακτοποιούν και τα διακοσμούν. Και εδώ οι Γάλλοι διαπρέπουν. Από τον 17ο και τον 18ο αιώνα, όταν η Γαλλία πρωτοστάτησε σε όλα τα πράγματα της μόδας, συμπεριλαμβανομένου του εσωτερικού σχεδιασμού, οι Γάλλοι έχουν επιδείξει έναν αξιοζήλευτο βαθμό εγχώριας κομψότητας. Όταν πρόκειται για τη δημιουργία δωματίων που είναι ταυτόχρονα χαλαρά και κομψά, το γαλλικό στυλ εξοχικής κατοικίας είναι δύσκολο να ξεπεραστεί. Ευτυχώς, δεν είναι αδύνατο να μιμηθείς ή να δανειστείς, ακόμα κι αν το δικό σου κομμάτι του παραδείσου βρίσκεται σε διαφορετική ήπειρο».

Φωτογραφία από Γιαν Μπάλντουιν παραχώρηση του Ryland Peters & Small.

Εδώ είναι μερικά αγαπημένα δωμάτια από το βιβλίο:

τέλειο γαλλικό country ross bynum shaw 2
Επάνω: Το σαλόνι στο σπίτι της Sara Giunta και του Jean-Luc Charrier του La Maison de Charrier στη Valbonne στη νοτιοανατολική Γαλλία.
τέλειο γαλλικό country ross bynum shaw 4
Επάνω: Η κουζίνα στο σπίτι της Sara και του Jean-Luc έχει γεωμετρικά πλακάκια πίσω.
τέλειο γαλλικό country ross bynum shaw
Επάνω: Ένα υπνοδωμάτιο στο σπίτι των Thekla και Luc Benevello, που λειτουργούν La Querie στη Νορμανδία, ένα πανδοχείο στη Νορμανδία.
τέλειο γαλλικό εξοχικό μπάνιο
Πάνω: Ένας ρουστίκ νιπτήρας μπάνιου στο σπίτι της Nicole Albert (δείτε την ανάρτησή μας στο Holiday House της στο Languedoc).
κρεβατοκάμαρα πιτσίνο τέλεια γαλλική χώρα 1
Επάνω: Ένα υπνοδωμάτιο στο σπίτι της Francoise Piccino, ιδιοκτήτριας του Cabane de Jeanne. ο θόλος και το κάλυμμα είναι αντίκες σεντόνια από κάνναβη και λινό βαμμένα σε απαλή απόχρωση τερακότα.
τέλειο γαλλικό εξώφυλλο κάντρι
Πάνω: Perfect French Country: Inspiration Interiors from Rural France (Ryland Peters & Small) κοστίζει 26,20 $ από την Amazon.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar