Απαιτούμενη ανάγνωση: „Καταφύγιο: Πώς ζουν οι Αυστραλοί“

4
Απαιτούμενη ανάγνωση: „Καταφύγιο: Πώς ζουν οι Αυστραλοί“

Μεγάλο μέρος της εστίασής μας στο αυστραλιανό ντιζάιν διαθέτει καθαρούς, μοντέρνους χώρους σε πόλεις όπως η Μελβούρνη και το Σίδνεϊ. Στο νέο της βιβλίο, Καταφύγιο: Πώς ζουν οι Αυστραλοί, Η φωτογράφος και στυλίστρια του lifestyle Kara Rosenlund μας ταξιδεύει σε ένα επικό ταξίδι καταγράφοντας σπίτια και τους ιδιοκτήτες τους σε όλη τη χώρα, στον θάμνο και όχι μόνο. Το Rosenlund μπαίνει στην καρδιά της αυστραλιανής ζωής τεκμηριώνοντας μοναδικούς και αυθεντικούς εσωτερικούς χώρους που απεικονίζουν ένα κομμάτι ζωής που σπάνια γνωρίζουμε. Εδώ μιλάει για το τι είναι αυτό που κάνει ένα σπίτι μοναδικά αυστραλιανό.

Φωτογραφία από Κάρα Ρόζενλουντ.

kara rosenlund remodelista 1 9

Πάνω: Λεπτομέρεια από το σπίτι του Ρόζενλουντ.

Μεταποιώ: Πώς θα ορίζατε την ουσία του αυστραλιανού design;
Kara Rosenlund: Η Αυστραλία είναι τόσο ποικιλόμορφη σε όλα όσα προσφέρει και υπάρχει μια χαρούμενη ελευθερία με το να είσαι μια τόσο νέα χώρα που μας επιτρέπει να αγκαλιάσουμε διαφορετική αισθητική και αυτό προσφέρεται για έναν προσβάσιμο τρόπο ζωής. Στην ουσία είμαστε κατά κάποιο τρόπο ένας πολύ ψυχωμένος έφηβος.

kara rosenlund tableau 10

Πάνω: Ένα moodboard στο σπίτι της Κάρα.

RM: Τι κάνει ένα εσωτερικό μοναδικό αυστραλιανό;
KL: Η δύναμη του φωτός μας και η σχέση μας με την ύπαιθρο. Μας αρέσει να συνδυάζουμε το ύπαιθρο με το εσωτερικό – το κλίμα μας επιτρέπει να φέρουμε τη φύση μέσα αβίαστα, σχεδόν όλο το χρόνο. Από τον θάμνο μέχρι την παραλία, μας αρέσει να μπορούμε να ζούμε στενά μαζί του.

RM: Μιλάτε για την αυθεντικότητα των σπιτιών που παρουσιάζετε στο βιβλίο σας.
KL: Αυτά τα σπίτια είναι ήσυχα καθώς ονομάζονται Αυστραλιανά. Δεν ψάχνουν στο εξωτερικό για αλλαγή ή επιθυμία να διακοσμηθούν εκ νέου κάθε σεζόν. Αυτός ο τρόπος ζωής και προσέγγισης είναι διαχρονικός, αυθεντικός και πραγματικός. Υπάρχει επίσης μια συναισθηματική προσκόλληση στην πραγματικότητα.

luke sciberras remodelista 10 11

Πάνω: Ο καλλιτέχνης Luke Sciberras στο σπίτι στη Νέα Νότια Ουαλία.

RM: Πρόκειται για μια νοσταλγική ματιά στο παρελθόν ή μια σύγχρονη επανερμηνεία;
KL: Είναι μια σύγχρονη επανερμηνεία, με ένα νεύμα στο νοσταλγικό παρελθόν. Αυτό το στυλ βιβλίου ήταν κάτι που έπρεπε να συμβεί. Σχεδόν μια προσέγγιση κοινωνικού ντοκιμαντέρ και εξέταση του πώς ζουν οι άνθρωποι στη χώρα της Αυστραλίας. Αυτό το βιβλίο γιορτάζει τα παλαιότερα σπίτια μας και τα γύρω τοπία μέσα στα οποία βρίσκονται. Στο παρελθόν υπήρξε μια πολιτισμική κρίση με τη σχέση μας και την αποδοχή όλων των πραγμάτων της Αυστραλίας, και ελπίζω ότι αυτό το βιβλίο με κάποιο τρόπο προσφέρει μια λύση σε αυτό—εξετάζοντας πόσο μοναδική, ειλικρινής και όμορφη είναι πραγματικά η αυστραλιανή αισθητική.

καταφύγιο kara rosenlund πώς ζουν οι Αυστραλοί στο dock house remodelista 12

Πάνω: Ένα παλιό καϊκι ανοιχτό στα στοιχεία σε ένα απομακρυσμένο νησί νότια της Τασμανίας.

RM: Το βιβλίο σας απεικονίζει έναν πολύ στοιχειώδη τρόπο ζωής.
KL: Η ουσία του Καταφύγιο είναι να μας προστατεύει από τα ποικίλα στοιχεία, και βρήκα ότι αυτό είναι ένα πραγματικά ενδιαφέρον νήμα. Είναι να ακούς τι συμβαίνει έξω. Τα στοιχεία μας εδώ στην Αυστραλία μπορεί να είναι βάναυσα και σκληρά και μπορούν να υπαγορεύουν τον τρόπο ζωής μας. Στην κορυφή της Αυστραλίας, η ζέστη μας οδηγεί σε βεράντες και ζούμε με πόρτες και παράθυρα ανοιχτά ορθάνοιχτα, μια αισιόδοξη ελπίδα να πιάσουμε αεράκια. Στη συνέχεια, κάτω στο νότο έχουμε το αντίθετο κατά καιρούς, όπου χρησιμοποιούνται πέτρες, τούβλα και τζάκια που βρυχώνται για να αιχμαλωτίσουν τη ζέστη και να κρατήσουν τα σπίτια ζεστά. Όλα αυτά τα στοιχεία είναι μοναδικά για τις τοποθεσίες τους.

καταφύγιο kara rosenlund πώς ζουν οι Αυστραλοί στο surf coast remodelista 13

RM: Το φυσικό τοπίο παίζει σημαντικό ρόλο στο βιβλίο.
KL: Ο τρόπος ζωής μας στην Αυστραλία είναι στενά συνδεδεμένος με αυτό που συμβαίνει έξω στη φύση. Είναι μια συνεχής συζήτηση που αλλάζει συνεχώς με τις εποχές. Από τις χρωματικές παλέτες και τις υφές μέχρι το συνολικό σχέδιο του σπιτιού. Σταχυολογούμε έμπνευση και διακοσμητικούς οδηγούς από τη φύση. Δεν περίμενα η φύση να παίξει τόσο δυνατό ρόλο στο βιβλίο, αλλά αρχίζεις να ακούς το τοπίο και δεν μπορείς να το παλέψεις, η φύση πάντα κερδίζει.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar