Απαιτούμενη ανάγνωση: Εσωτερικά πορτρέτα από τον φωτογράφο Leslie Williamson

5
Απαιτούμενη ανάγνωση: Εσωτερικά πορτρέτα από τον φωτογράφο Leslie Williamson

Αν ακολουθείτε τη φωτογράφο Leslie Williamson που βασίζεται στο SF Ίνσταγκραμ, ξέρεις ότι είναι σπάνια στο σπίτι. είναι πολύ απασχολημένη να πετάει σε όλο τον κόσμο τεκμηριώνοντας τα σπίτια καλλιτεχνών, αρχιτεκτόνων και σχεδιαστών του μέσου αιώνα. Τα δύο πρώτα βιβλία της, Μοντέρνα Πρωτότυπα και Μοντέρνο χειροποίητο, είναι κλασικά που ανήκουν στα ράφια κάθε λάτρη του σχεδιασμού.

Στο τρίτο της βιβλίο, Εσωτερικά πορτρέτα: Στο σπίτι με πολιτιστικούς πρωτοπόρους και δημιουργικούς Mavericks, ο Williamson μας ξεναγεί στα σπίτια της Καλιφόρνια, από την παραθαλάσσια καμπίνα και το εξοχικό και τον πύργο του Robinson Jeffers στο Carmel μέχρι το εμβληματικό σπίτι του αρχιτέκτονα Charles Moore Sea Ranch.

Αυτό που μας τράβηξε ιδιαίτερα το μάτι: το σπίτι και το ατελιέ του γλύπτη Άλμα Άλεν στο Joshua Tree, γεμάτο με τα τελειωμένα και σε εξέλιξη βιομορφικά γλυπτά του από ξύλο και μπρούτζο. (Ένα άλλο αγαπημένο: ο κήπος του Όκλαντ της Alice Waters, κάντε μια περιήγηση στο Καλιφορνέζοι στο σπίτι: οικεία πορτρέτα από τον Leslie Williamson στο Gardenista.)

Φωτογραφία ευγενική προσφορά του Λέσλι Γουίλιαμσον και ο Ριζόλι.

Άλμα Άλεν εξωτερικά πορτρέτα της Λέσλι Γουίλιαμσον
Πάνω: «Το σπίτι και το στούντιο που σχεδίασε και κατασκεύασε η Alma περιστρέφονται γύρω από μια κλειστή κεντρική αυλή», γράφει ο Williamson, «έτσι η ομαδοποίηση των κτιρίων μοιάζει λίγο σαν σύνθετο. Κάθε κατασκευή είναι κατασκευασμένη από τσιμεντόλιθο, σκυρόδεμα και ξύλο με δύο μεγάλους τοίχους από συρόμενο γυαλί ως μπροστινή είσοδο.»
Άλμα Άλεν εσωτερικά πορτρέτα στο στούντιο της Λέσλι Γουίλιαμσον
Επάνω: Εκτίθεται στον ζωτικό χώρο του Άλμα: γλυπτά σκαλιστά έργα, μερικά που λειτουργούν ως έπιπλα. «Όταν κοιτάζω τα κομμάτια του, αισθάνομαι ότι μεταφέρομαι — χωρίς αμφιβολία στον φανταστικό μου σεληνιακό κόσμο της Άλμα», γράφει ο Λέσλι.
Εσωτερικά πορτρέτα κουζίνας Άλμα Άλεν Λέσλι Γουίλιαμσον 2 2
Πάνω: «Ο χώρος διαβίωσης είναι απλός και απαραίτητος—μια κουζίνα και καθιστικό, ένας μικρός βοηθητικός χώρος και ένα υπνοδωμάτιο με κύριο μπάνιο που ανοίγουν όλα στην κεντρική αυλή», γράφει ο Leslie.
alma allen leslie williamson εσωτερικά πορτρέτα κουζίνας
Επάνω: Ομορφιά στην ατέλεια: Σημειώστε τα ακανόνιστα τοποθετημένα ντουλάπια στην κουζίνα.
Άλμα Άλεν Λέσλι Γουίλιαμσον εσωτερικά πορτρέτα στο διάδρομο
Επάνω: «Ένας πάγκος στη μικρή βοηθητική περιοχή που οδηγεί στην κρεβατοκάμαρα έχει δύο γλυπτά που βρίσκουν στο δρόμο να λιάζονται στον ήλιο», γράφει η Leslie.
Άλμα Άλεν εσωτερικά πορτρέτα κρεβατοκάμαρα Λέσλι Γουίλιαμσον
Πάνω: «Μετά από λίγο, βρέθηκα να προσπαθώ να καταλάβω τι δεν έφτιαξε η Άλμα», λέει η Γουίλιαμσον για το χρόνο που πέρασε στο συγκρότημα της Άλμα. Ανάμεσα στα κομμάτια άλλων σχεδιαστών εντόπισε: ένα Eileen Grey E1027 που χρησιμοποιείται ως κομοδίνο στην κρεβατοκάμαρά του.

ένα σκληρό εξώφυλλο αντίγραφο εσωτερικών πορτρέτων: στο σπίτι με πολιτιστικούς πρωτοπόρους και crea 15
Πάνω: Ένα αντίγραφο με σκληρό εξώφυλλο του Εσωτερικά πορτρέτα: Στο σπίτι με πολιτιστικούς πρωτοπόρους και δημιουργικούς Mavericks (Rizzoli, 2018) είναι 34,43 $ από την Amazon.

Δείτε περισσότερα από τη δουλειά του Leslie:

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar