Απαιτούμενη ανάγνωση: Ένα βιβλίο μαγειρικής από το πιο έντεχνο εστιατόριο του Λονδίνου

4
Απαιτούμενη ανάγνωση: Ένα βιβλίο μαγειρικής από το πιο έντεχνο εστιατόριο του Λονδίνου

Τα τελευταία οκτώ χρόνια, οι Λονδρέζοι έχουν παρακολουθήσει Fernandez & Wells εξελιχθούν από ένα μικρό, ηρωικό καφέ με ποιοτικό απλό φαγητό σε μια καθιερωμένη οικογένεια εστιατορίων σε όλη την πόλη. Καθ‘ όλη τη διάρκεια της επέκτασής τους, ο Jorge Fernandez και ο Rick Wells έμειναν πιστοί στην αρχική τους πρόθεση: «Να σερβίρουν απλό φαγητό της καλύτερης δυνατής ποιότητας σε χώρους που είναι ακατάστατοι και διατηρούν την ακεραιότητα των κτιρίων που καταλαμβάνουν».

Με την πρόσφατη κυκλοφορία του Ρουστίκ: Απλό φαγητό και ποτό, από το πρωί έως το βράδυ, το ζεύγος φωτίζει τους μετατρεπόμενους –όπως και τους προσεχώς– στην ομορφιά και την κομψότητα του απλού αρχικού «επιχειρηματικού σχεδίου» τους;; βασικών προϊόντων, τα οποία «αποτελούνταν από ένα χάρτινο κουτί με ένα σακουλάκι καφέ, μια φέτα απλό κέικ βουτύρου, ένα καρβέλι ζυμωτό ψωμί, ένα σαλάμι, ένα κομμάτι αγγλικού τσένταρ και ένα μπουκάλι κρασί». Πεινάτε για περισσότερα; Το ίδιο και εμείς. Οι απλές συνταγές και οι σαγηνευτικές εικόνες του βιβλίου θα ικανοποιήσουν τις άμεσες παρορμήσεις σας και μια επίσκεψη θα κάνει ακόμα περισσότερα.

Εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, η φωτογραφία από Helen Cathcart.

Απαιτείται ανάγνωση ενός βιβλίου μαγειρικής από το πιο έντεχνο εστιατόριο του Λονδίνου, πορτρέτο 3

Πάνω: Στην τοποθεσία Somerset House, οι Fernandez & Wells ανέθεσαν τον καλλιτέχνη Ντέιβιντ Τρέμλετ για τη δημιουργία τοιχογραφιών, οι οποίες κατασκευάστηκαν χρησιμοποιώντας παστέλ κραγιόνια που τρίβονταν απευθείας στους τοίχους με την παλάμη του χεριού. «Όταν αποκτήσαμε τον υπέροχο χώρο στο Somerset House το φθινόπωρο του 2011, σκέφτηκα ότι οι μεγάλοι λευκοί τοίχοι και τα ψηλά ταβάνια φώναζαν για λίγο χρώμα και ρώτησα τον David, έναν φίλο και πιστό πελάτη, αν μπορούσε να το υποχρεώσει», λέει ο Wells. . «Ως ο υπέροχος γενναιόδωρος άνθρωπος που είναι, δεν έκανε ένα αλλά τρία «σχέδια τοίχου» όπως τα αποκαλεί, ένα σε κάθε ένα από τα δωμάτια του καφέ του East Wing».

Απαιτείται ανάγνωση ενός βιβλίου μαγειρικής από το πιο έντεχνο εστιατόριο του Λονδίνου, πορτρέτο 4

Πάνω από το L: Πιστό στο μότο των Fernandez & Wells του «απλού φαγητού και ποτού, από το πρωί έως το βράδυ», οι συνταγές και οι εικόνες του βιβλίου ταξινομούνται ανά ώρα της ημέρας. Αυτή η εικόνα δείχνει την ώρα του τσαγιού, όπου πάνε σχεδόν οτιδήποτε. Πάνω από R: Υπάρχουν περίπου 30 κρασιά –όλα ευρωπαϊκά– στη λίστα Fernandez & Wells. «Ενώ είμαι μεγάλος θαυμαστής των κρασιών από όλο τον κόσμο, ο συνδυασμός παράδοσης και καινοτομίας στο κατώφλι μας εδώ στη Βρετανία σημαίνει ότι υπάρχουν περισσότερα από αρκετά για να ενθουσιάσουν τον ουρανίσκο», λέει ο Wells. «Τα ευρωπαϊκά κρασιά τείνουν να είναι εξαιρετικά κρασιά φαγητού και ταιριάζουν ιδιαίτερα με το απλό, ποιοτικό φαγητό που σκοπεύουμε να σερβίρουμε».

Απαιτείται ανάγνωση ενός βιβλίου μαγειρικής από το πιο έντεχνο εστιατόριο του Λονδίνου, πορτρέτο 5

Πάνω: Στη Fernandez & Wells, είναι μεγάλοι θαυμαστές του τοστ – «ένα τέλειο φύλλο για πολλά αλείμματα». Μερικά από τα αγαπημένα τους περιλαμβάνουν Morcilla με Aioli, Ortiz Sardines με ανάλατο ιταλικό βούτυρο και Heritage Tomatoes με σκόρδο και θαλασσινό αλάτι.

Απαιτείται ανάγνωση ενός βιβλίου μαγειρικής από το πιο έντεχνο εστιατόριο του Λονδίνου, πορτρέτο 6

Πάνω από L: Τοξωτές σκιές παραθύρων από την αρχιτεκτονική του Somerset House του 18ου αιώνα κινούνται στον πίνακα των ειδικών. Πάνω από R: Τα μπουκάλια νερού αποθηκεύονται και εμφανίζονται στον μανδύα του τζακιού.

Απαιτείται ανάγνωση ενός βιβλίου μαγειρικής από το πιο έντεχνο εστιατόριο του Λονδίνου, πορτρέτο 7

Επάνω: Οι ιδρυτές Rick Wells (αριστερά) και Jorge Fernandez (δεξιά). Ενώ εργαζόταν ως δημοσιογράφος του BBC World Service, ο Wells γνώρισε τον Fernandez στο Monmouth Coffee –ένα από τα λίγα μέρη για να πάρεις «σωστό καφέ» στο Λονδίνο– όπου ήταν διευθυντής πριν από 10 χρόνια. Πάνω από «κοινούς ενθουσιασμούς», δημιουργήθηκε η συνεργασία τους.

Απαιτείται ανάγνωση ενός βιβλίου μαγειρικής από το πιο έντεχνο εστιατόριο του Λονδίνου, πορτρέτο 8

Πάνω από L: Το παιδικό καρεκλάκι Artek του Alvar Aalto συνδυάζεται με τους ψηλούς και μεγαλειώδεις χώρους του Somerset House. Πάνω από R: Ένα κέικ πορτοκαλιού Μαρακές περιμένει να σερβιριστεί στο απογευματινό τσάι. «Τα κέικ μας δεν είναι φανταχτερά και υπερβολικά γλυκά», λέει ο Wells. «Αντίθετα, είναι το είδος του κέικ που θα μπορούσατε να τυλίξετε σε μια χαρτοπετσέτα και να το βάλετε στην τσάντα σας».

Απαιτείται ανάγνωση ενός βιβλίου μαγειρικής από το πιο έντεχνο εστιατόριο του Λονδίνου, πορτρέτο 9

Πάνω από L: Ζεστά από το φούρνο, οι φρεσκοψημένες Madeleine σπάνια μένουν στον πάγκο για πολύ. Above R: Μια ταυτότητα γραφικών και συσκευασίας που συνάδει με την αρχική ιδέα.

Απαιτείται ανάγνωση ενός βιβλίου μαγειρικής από το πιο έντεχνο εστιατόριο του Λονδίνου πορτρέτο 10

Πάνω: Με τοποθεσίες στο Soho, Mayfair, South Kensington και Aldwych, η Fernandez & Wells έχει γίνει αγαπημένο σημείο συνάντησης για τους Λονδρέζους.

Απαιτείται ανάγνωση ενός βιβλίου μαγειρικής από το πιο έντεχνο εστιατόριο του Λονδίνου, πορτρέτο 11

Πάνω από: Ρουστίκ: Απλό φαγητό και ποτό, από το πρωί έως το βράδυ εκδίδεται από τον Hardie Grant. 25,82 $. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, το βιβλίο είναι διαθέσιμο μέσω Αμαζόνα; 13,60 £. Φωτογραφία από την Christine Chang Hanway.

Δείτε το Fernandez & Wells στο Somerset House για περισσότερα. Άλλα αξιοσημείωτα εστιατόρια σε αυτήν την περιοχή του Λονδίνου περιλαμβάνουν το Spring και το The Delaunay.

Η Christine είναι επίσης η συγγραφέας του νέου ιστολογίου lifestyle και ευεξίας Το περιεχόμενό μου έχει μετατοπιστεί – Οι σκέψεις ενός Fabster για το Being Fifty and Beyond.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar